Ετοιμαστείτε για την επιστροφή της Επιστρεπτέας προκαταβολής – Με ποιούς τρόπους επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνται να δώσουν πίσω το κρατικό δάνειο

Μετά από μια μεγάλη χρονική παράταση, πολύ κοντά είναι η ανάρτηση των εκκαθαριστικών και εν συνεχεία την πληρωμή των ποσών που αναλογούν σε κάθε επιχείρηση και επαγγελματία από την Επιστρεπτέα προκαταβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες και αναφορές, για κάθε κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ διαφορετική ταυτότητα οφειλής. Αυτό βοηθά όσους έλαβαν το κρατικό δάνειο να επιλέξουν διαφορετικούς τρόπους για την πληρωμή του. Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα τμήμα να το πληρώσει εφάπαξ και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Στην περίπτωση αυτή, με την εφάπαξ πληρωμή, το καταβαλλόμενο ποσό περιορίζεται επιπλέον, ενώ το υπόλοιπο μπορεί να καταβληθεί σε έως 96 άτοκες δόσεις.  Με λίγα λόγια το κρατικό δάνειο μπορεί να επιστραφεί:

  1. Εφάπαξ με την καταβολή του ποσού και για τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 15% στο σύνολο του οφειλόμενου ποσού, εφόσον βέβαια το ποσό καταβληθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου.
  2. Με εφάπαξ καταβολή, για παράδειγμα, τεσσάρων κύκλων, με έκπτωση για το ποσό που προκύπτει 15%. Για τους υπόλοιπους 3 κύκλους (εφόσον κάποιος συμμετείχε και στους 7 κύκλους) το ποσό της οφειλής μπορεί να αποπληρωθεί σε 96 άτοκες δόσεις.
  3.  Αποπληρωμή του συνολικά οφειλόμενου ποσού που προκύπτει από όλες τις ταυτότητες οφειλής σε 96 δόσεις. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, το επιστρεπτέο ποσό δεν επιβαρύνεται με επιτόκιο. Η πρώτη δόση μπορεί να καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% στα τέλη Ιουλίου είτε σε 96 δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται επίσης στα τέλη Ιουλίου. Μετά την ανάρτηση των ποσών που πρέπει να επιστρέψει κάθε επιχείρηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το αναζητήσουν στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, στην επιλογή “myAADE / ο λογαριασμός μου / Προσωποποιημένη πληροφόρηση / Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή”.

Επίσης προβλέπονται ειδικές διατάξεις για τις επιχειρήσεις με εργαζόμενους  για τις οποίες δεν προκύπτουν παραβιάσεις της νομοθεσίας, ενώ υπάρχουν βέβαια και επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν τήρησαν τους όρους (διατήρηση προσωπικού) και εκεί ισχύουν ειδικές αποφάσεις τι θα πρέπει να κάνουν εφόσον διαπιστώσουν υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης ή υποβολή ψευδών στοιχείων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ