Ευχαρίστησε και συγχάρηκε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς για το έργο τους στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου ο Χρίστος Δήμας

«Η μάθηση και η γνώση δεν σταματούν ποτέ. Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους είναι όταν εκείνοι επιστρέψουν στην κοινωνία να είναι χρήσιμοι πολίτες» αυτός είναι ο κεντρικός στόχος του προγράμματος «Κέντρα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» που υλοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου. Αυτά αναφέρει ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας , με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου. Και ο κος Δήμας συνεχίζει μέσα από την ανάρτησή του στο F : «Οι θεματικές ενότητες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξειδικεύονται ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι κρατούμενοι τη βασική επικοινωνιακή ικανότητα χρήσης της ελληνικής γλώσσας, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εστιάζουν επίσης στην προσωπική ανάπτυξη των κρατούμενων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να αντιληφθούν τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους, τα δυνατά τους σημεία, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους και να αποκτήσουν μια θετική στάση σε κάθε προσωπική και επαγγελματική προοπτική.»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κος Δήμας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του καταστήματος κράτησης, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους αστυνομικούς και τους ευχαριστεί και τους συγχαίρει για την σπουδαία δουλειά που κάνουν αλλά και για το κοινωνικό έργο που συντελούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ