Εύκολη μηλόπιτα σαν κεϊκ

Υλικά  

👉4 αυγά


👉1 κούπα ζάχαρη


👉1 κούπα σπορέλαιο


👉3 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)


👉3 μήλα σε κομματάκια 


👉2 βανίλιες


👉1 μπεκιν


👉1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 Εκτέλεση

 Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Στη συνέχεια το σπορέλαιο και σιγά σιγά το αλεύρι με την βανίλια, το μπεκιν και την κανέλα.
Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε και τα κομμάτια από τα μήλα (δείτε φώτο) και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι 28 εκ.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε από επάνω τις φετούλες από τα μήλα που έχουμε κόψει (εσείς αν θέλετε πιο χοντρά αναλόγως τα γούστα)και το σχήμα.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς (αναλόγως το φούρνο μάς).
Βγάζουμε τη μηλόπιτα μόλις γίνει από τον φούρνο και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνοντας να κρυώσει για 10 λεπτά και…. σερβίρουμε!!
Μια συνταγή που θα κάνετε ξανά και ξανά…

Καλή επιτυχία

http://sintagestiskiriakis.blogspot.com/2021/02/blog-post_9.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here