Ζητούν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Κορινθίας που επλήγησαν από τη πρόσφατη κακοκαιρία Elias

Ζητούν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις  οι παραγωγοί της Κορινθίας που επλήγησαν από τη πρόσφατη κακοκαιρία Elias . Η κακοκαιρία έπληξε κυρίως περιοχές της δυτικής Κορινθίας , όπως στον δήμο Σικυωνίων . Θα πρέπει φυσικά να προηγηθούν οι εκτιμήσεις που θα γίνουν από το προσωπικό του ΕΛΓΑ ώστε μετά να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ήδη ο δήμαρχος Σπ. Σταματόπουλος έχει ζητήσει την όσο το δυνατόν συντομότερη αποστολή εκτιμητών στην περιοχή για την ορθή και πλήρη καταγραφή των ζημιών.

Επίσης, όπως είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις του εκείνες τις ημέρες,  θα ζητηθεί από τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρξουν άμεσες και ταχείες αποζημιώσεις της φυτικής παραγωγής, αλλά και ενίσχυση με έκτακτες χρηματοδοτήσεις των αγροτών που είδαν το εισόδημά τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Ο πρωτογενής τομέας, τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος, έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια. Με την κακοκαιρία Elias και την πρωτοφανή χαλαζόπτωση οι αγρότες υπέστησαν μια τρομερή καταστροφή, στην οποία η Πολιτεία πρέπει να απαντήσει με μέτρα ανακούφισης και υποστήριξης, για την διάσωση της τοπικής μας οικονομίας.

Ο δήμος Σικυωνίων και εγώ προσωπικά, δεσμεύτηκε, μέσα από κάθε θεσμική ή μη ιδιότητα, θα πρωτοστατήσουμε στις διεκδικήσεις για την πλήρη και ουσιαστική αποζημίωση και στήριξη των αγροτών μας.» κατέληξε ο δήμαρχος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ