Ημερίδα για τον νέο Νόμο : «Ισότητα στον Γάμο» το Σάββατο στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Το προσεχές Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα, την οποία διοργανώνουν η Δημοτική παράταξη του  “Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ” Δήμου Κορινθίων και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Παράρτημα Ν. Κορινθίας). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, Ερμού 2 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντικείμενο της ημερίδας, όπως αναφέρει η πρόσκληση, είναι “ο προβληματισμός  και οι ενστάσεις που έχουν προκύψει από την πρόσφατη θέσπιση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. Ο ομοφυλοφιλικός γάμος, παρά τις αντιδράσεις  πλειοψηφίας των Ελλήνων, αποτελεί πια Νόμο του κράτους (Ν. 5089/16-2-2024) μετά από τις 176 θετικές ψήφους από βουλευτές των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Πέρα από τις πολιτικές, ηθικές, θρησκευτικές και κοινωνιολογικές   διαστάσεις του θέματος, αλλά και τις αντίστοιχες  αντιρρήσεις σε αυτό το νομοθέτημα, η συγκεκριμένη ημερίδα θα εστιάσει στα νομικά και ιατρικά εκείνα επιχειρήματα, που στοιχειοθετούν μια όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και επιστημονική προσέγγιση, απαλλαγμένη από τυχόν ιδεοληψίες, υπερβολές  και παρερμηνείες.

Ομιλητές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες στην Ιατρική και Νομική Επιστήμη, η κ. Καλλιόπη Προκοπάκη, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων τ. Διευθύντρια στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του ΓΝΑ  “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, με τίτλο ομιλίας:  «Η φύση και η βιολογία της γονεϊκότητας».

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Ποινικολόγος,  τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο ομιλίας: «Η νομική εφαρμογή του ανάποδου κόσμου στο παράδειγμα των ομοφυλοφίλων».

Ο κ. Γκουργιώτης Αλέξανδρος, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων, με τίτλο ομιλίας: «Ισότητα στον γάμο»: Από την αναλογική ισότητα στην συμπεριληπτική ισοπέδωση.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ