Ημερίδα στο Επιμελητήριο: “Μια πετυχημένη επιχείρηση είναι μια επιχείρηση με ικανοποιημένους και χαρούμενους εργαζόμενους..”

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η ημερίδα με θέμα ‘’ Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης: Πώς να διασφαλίσεις την ευημερία της επιχείρησης σου! ‘’, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας, μαζί με την εταιρεία ΜΕΧΧ, την FOCUS BARI, την ΙΕΚ ΑΧΙΑ και την Tourix την Τετάρτη στις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα ‘’Γιάννης Λαρσινός’’ του Επιμελητηρίου Κορινθίας.Το μήνυμα ήταν : Μια πετυχημένη επιχείρηση είναι μια επιχείρηση με ικανοποιημένους και χαρούμενους εργαζόμενους.

Στην Ημερίδα κόσμος από το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, αλλά και εργαζόμενοι Κορινθιακών επιχειρήσεων συμμετείχαν όπως και στο πάνελ των ομιλητών.

Το κοινό και τους ομιλητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  κος Παναγιώτης Λουζιώτης με τον χαιρετισμό και την εναρκτήρια ομιλία του και  υπογράμμισε ότι η Υγεία είναι βασική προϋπόθεση για την ατομική και κοινωνική ανάπτυξη ενώ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομία.

“Η κα Αρχοντία Καλοσκάμη, EU Project manager στο ΚΔΒΜ ΑΞΙΑ,  παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUNOIA για την ψυχική Υγεία στο χώρο εργασίας, στο οποίο το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετείχε όπως και τον οδηγό του προγράμματος που περιέχει χρήσιμα tools και συμβουλές για τους εργοδότες για να φροντίσουν την ψυχική Υγεία των εργαζόμενων τους.

Η κα Χριστίνα Πατίτσα, Ph.D., MA Οργανωσιακή Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα του ΙΕΚ ΑΧΙΑ, υποστήριξε την σημαντικότητα της ψυχικής Υγείας και ανέλυσε τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να συλλέξουν πληροφορίες από τους εργαζομένους στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Ξένια Κούρτογλου, Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα, η οποία παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το bullying στον εργασιακό χώρο.

Στην συνέχεια, ο ιδρυτής της Κορινθιακής εταιρείας Tourix, κος Σταύρος Κεφάλας, με γλαφυρή αναπαράσταση, εξήγησε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η εταιρεία του και ανέφερε καλές πρακτικές που κινητοποιούν τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κα Κούρτογλου η οποία παρουσίασε πρακτικές συμβουλές για το  πως μπορεί να χτίσει κανείς την ψυχική ανθεκτικότητα στο χώρο εργασίας.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ημερίδα, μπορούν να το κάνουν μέσα από το Facebook του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου υπάρχει το σχετικό βίντεο.” αναφέρει το δελτίο Τύπου .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here