Η αναφορά του Γιώργου Φερετζάνη στην Αρχαία Κόρινθο κατά την διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων στη Νέα Επίδαυρο

Στη Νέα Επίδαυρο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια από την Α’ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Γιώργος Φερετζάνης . Ο Κορίνθιος πολιτικός, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στην Αρχαία Κόρινθο. Συγκεκριμμένα  δήλωσε: “Ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη συγκίνηση να βρίσκομαι σήμερα στη γενέτειρα του πρώτου δημοκρατικού πολιτεύματος στη σύγχρονη Ελλάδα, τη Νέα Επίδαυρο, στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 202 χρόνια από την Α’ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν υπό την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Katerina Sakellaropoulou, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Georgios Georgantas, της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη Υπουργείο Πολιτισμού και πλήθους πολιτικών και τοπικών φορέων.

Από την ιστορική αυτή πλατεία, οι επαναστατημένοι Έλληνες διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους και ψήφισαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, το «Προσωρινό Πολίτευμα», όπου για πρώτη φορά οριζόταν το εθνικό σύμβολο του κράτους, η ελληνική σημαία. Επίσης, μη ξεχνάμε ότι στην Α’ Εθνοσυνέλευση ορίστηκε πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος η (Αρχαία) Κόρινθος και έδρα της προσωρινής διοικήσεως της Ελλάδος.

Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα. Τα μηνύματα που εξέπεμψε η Εθνοσυνέλευση και αποτελούν διαχρονικά πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ