Η Αρχαία Αίγυπτος συνεχίζει να συγκλονίζει τον σύγχρονο κόσμο με τους θησαυρούς που κρύβει στη γη της – Έφηβος – μούμια με δεκάδες φυλαχτά

φωτο in.gr

Η Αρχαία Αίγυπτος συνεχίζει να συγκλονίζει τον σύγχρονο κόσμο με τους θησαυρούς που κρύβει στη γη της.   Πριν από περισσότερα από 100 χρόνια που ανακαλύφθηκε σε ένα νεκροταφείο στο Nag el-Hassay η μούμια του εφήβου στη νότια Αίγυπτο. Με το πέρασμα ενός αιώνα και οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου αποφάσισαν να «ξετυλίξουν» ψηφιακά τη μούμια που έγινε γνωστή ως «Golden Boy», διαβάζουμε στο in.gr .

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων αναφέρει: “Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου διαπίστωσαν ότι το «Golden Boy» είχε δεκάδες διαφορετικά φυλαχτά, πολλά εκ των οποίων ήταν χρυσά. Τα φυλαχτά είχαν τοποθετηθεί προσεκτικά πάνω ή μέσα στο σώμα του. Μεταξύ αυτών ένα φυλαχτό «δύο δακτύλων» δίπλα στο απερίτμητο πέος του εφήβου. Ένας χρυσός «σκαραβαίος της καρδιάς» στη θωρακική κοιλότητα και μια «χρυσή γλώσσα» που είχε τοποθετηθεί στο στόμα του εφήβου.

Η μούμια «Golden Boy» είχε τοποθετηθεί μέσα σε δύο φέρετρα. Ένα εξωτερικό με ελληνική επιγραφή και μια εσωτερική ξύλινη σαρκοφάγο. Εκτός από την καρδιά, τα εσωτερικά του όργανα είχαν αφαιρεθεί μέσω μιας τομής. Ο εγκέφαλός του είχε αφαιρεθεί από τη μύτη και είχε αντικατασταθεί με ρητίνη.

Από τις αξονικές τομογραφίες προκύπτει ότι το «Golden Boy» είχε ύψος 1 μέτρο και 28 εκατοστά. Ήταν μεταξύ 14 και 15 ετών, τα δόντια του ήταν υγιή και δεν υπήρχε προφανής αιτία θανάτου. Τα φυλαχτά αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα αιγυπτιακών πεποιθήσεων….”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ