Η Αρχαία Κόρινθος στο επίκεντρο της επιχειρηματικότητας – Τί δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Κ στην hmerisiakorinthou.gr στη χθεσινή συνεδρίαση της Ο.Ε.Ε.Σ.Π

Την Αρχαία Κόρινθο επέλεξε η Ομοσπονδία Εμπορίας και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου και Ν.Δ Ελλάδος για να πραγματοποιήσει το διευρυμένο διοικητικό της συμβούλιο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγενάς Γιώργος, εξήρε τη δουλειά του  προέδρου αλλά και των μελών του νεοσύστατου συλλόγου επιχειρηματιών Αρχαίας Κορίνθου  “Η Τριήρης”.
Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής.και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Ψυχογιός, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης κ.α

Ο πρόεδρος του συλλόγου Τριήρης κ. Παπαμιχαήλ Γιώργος, δήλωσε στην hmerisiakorinthou.gr: “Είμαστε ένας νέος σύλλογος που αποτελείται από νέους ανθρώπους. Έχουμε 59 μέλη και στοχεύουμε να εγγράψουμε κι άλλα. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με την ¨εκδήλωση της Πανσελήνου». Επισκεφτήκαμε τον Δήμο Τρικκαίων για να δούμε τις εκεί καινοτομίες.
Σήμερα η Ομοσπονδία Πελοποννήσου για πρώτη φορά συνεδριάζει στην Αρχαία Κόρινθο. Εμείς θέλουμε το όνομα της πόλης μας να ακούγεται και στο Νομό και σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα σκοπεύουμε να εκθέσουμε και τα προβλήματα της πόλης μας, που πρέπει να ακουστούν και να επιλυθούν”.

Κατά την εκκίνηση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Συλλόγου “Τριήρης” , πήρε τον λόγο και απαρίθμησε τα προβλήματα της Αρχαίας Κορίνθου που πρέπει άμεσα να επιλυθούν για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων της πόλης, αλλά και για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολυάριθμων επισκεπτών της. Επίσης έγινε ενημέρωση για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο Ξενία, καθώς και ενημέρωση για τη νέα μελέτη.
Τα άλλα θέματα που ανέφερε ο κος Παπαμιχαήλ ήταν: “Συνεργασία με συγκοινωνιολόγο για την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου.
Να τοποθετηθούν χαμηλά κολωνάκια.
Συγκοινωνιακή μελέτη, η οποία υπάρχει από το 1989 και έγινε από την Αρχαιολογική υπηρεσία, θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί.
Να δημιουργηθεί κλειστός πεζόδρομος και πλατείες όπου είναι δυνατόν.
Να δημιουργηθούν νέοι χώροι στάθμευσης και να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες.
Επαναλειτουργία φωτισμού Ακροκορίνθου.
Ενημέρωση για την μελέτη της Ακροκορίνθου που είναι το μεγαλύτερο κάστρο στην Ευρώπη και είναι απαραίτητη λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που έχει όλο το χρόνο.
Τουριστική προβολή.
Ανακατασκευή υπάρχουσας παιδικής χαράς και δημιουργία καινούριας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ