Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις απασχόλησαν τον Δημήτρη Πτωχό και τους Δημάρχους του νομού μας στη συνάντηση που είχαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) και οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ)  βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό και τους Δημάρχους του νομού μας , που πραγματοποιήθηκαν προχθές, Πέμπτη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμμένα έγινε συνολικά μια προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και την αποφυγή καθυστερήσεων.

Εξάλλου η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους Δήμους έχει ως σκοπό την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και την επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) τα έργα των οποίων, εφόσον ενταχθούν, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για μία σειρά δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα, αναπλάσεων, βελτιώσεων υποδομών και πράσινων παρεμβάσεων με την Περιφέρεια να δίνει μεγάλη σημασία στην μελετητική ωρίμανση των έργων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος Σπίνος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ