“Η Δημοτική Αρχή Κορινθίων υλοποίησε στο απόλυτο τις δεσμεύσεις για μειώσεις των τελών”. Αναλυτικά τι μειώθηκε

Αναφερόμενη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα των δημοτικών τελών, η Δημοτική Αρχή , που προχώρησε στις μειώσεις που είχε εξαγγείλει, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Στην σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κορίνθου περί μείωσης τελών ύδρευσης. Σε ό,τι αφορά στα τέλη ύδρευσης, μεσοσταθμικά, οι μειώσεις αγγίζουν σε ποσοστό το 20,5%. Αναλυτικά οι μειώσεις χωρίζονται σε 5 κατηγορίες:

0-15 κυβικά μείωση 50%, αφορά σε 14981 υδρόμετρα.

15-30 κυβικά μείωση 40% αφορά σε 6904 υδρόμετρα

30-45 κυβικά μείωση 30% αφορά σε 4717 υδρόμετρα

45-60 κυβικά μείωση 20% αφορά σε 2970 υδρόμετρα

60-75 κυβικά μείωση 10% αφορά σε 1070 υδρόμετρα

Στους υπερκαταναλωτές, από 75 κυβικά και άνω, θα υπάρξει μια κλιμακωτή αύξηση της τάξεως 8% έως 11%. Τη μείωση των τελών ύδρευσης υπερψήφισε εκτός από την Δημοτική Αρχή, η παράταξη «Πράσινη Πόλη» και η «Πολιτική Διέξοδος», ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του κυρίου Νανόπουλου.

Με την σημερινή απόφαση κλείνει ο κύκλος των προεκλογικών δεσμεύσεων για μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Δεσμεύσεις οι οποίες τηρήθηκαν στο απόλυτο. Συγκεκριμένα:

Μειώθηκαν 50% τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χωρών.

-Μειώθηκαν 50% τα τέλη λαϊκών αγορών για αγρότες και εμπόρους.

-Μειώθηκαν 50% τα τέλη νεκροταφείων.

-Απαλλάχτηκαν οι καρκινοπαθείς από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

-Απαλλάχτηκαν οι ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες από το κριτήριο των περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να δικαιούνται τη μείωση 50% στα δημοτικά τέλη.”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ