Η ενεργειακή κρίση έχει “χτυπήσει” και τους Δήμους : 300.053,74€ στον Δ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – Τα ποσά όλων των Δήμων

Μια νέα επιχορήγηση εγκρίθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, συνολικού ποσού 300.053,74€, ύστερα από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα , όπως ανακοίνωσε απόψε ο δήμος.

Πρόκειται για μια νέα, στοχευμένη στήριξη στους Δήμους της χώρας που αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Δήμων, λόγω της επιβάρυνσης του προϋπολογισμού τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, συνολικού ποσού ύψους 90 εκατ. Ευρώ.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων,Γιώργος Γκιώνης δήλωσε: “Τα νέα δεδομένα και οι έκτακτες συνθήκες ενεργειακής κρίσης έχουν εκτοξεύσει τα κόστη των Δήμων στα ύψη. Η Απόφαση του Υπουργού είναι ένα ακόμη βήμα για τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση των Δήμων, ώστε να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο ενεργειακό κόστος που έχει προκαλέσει η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, για ακόμη μία φορά, τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστο Δήμα, για την καθοριστική συμβολή του και την αδιάκοπη στήριξή του σε ζητήματα του Δήμου μας”.

Τί ποσά παίρνουν οι υπόλοιποι δήμοι:

Δήμος Κορινθίων – 454.603,62 €

Δήμος Βέλου Βόχας – 357.294,32€

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – 300.053,74 €

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 256.618,16 €

Δήμος Σικυωνίων – 253.873,54€

Δήμος Νεμέας – 55.097,48€

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ