Η ευαισθησία για το περιβάλλον και η αγάπη για τον συνάνθρωπο έχουν αποτέλεσμα: 36,5 τόνοι ενδυμάτων – υποδημάτων ανακυκλώθηκαν στο  Δήμο  Κορινθίων , μέσα σε  λιγότερο από έναν χρόνο!

Οι «κόκκινοι κάδοι» μπήκαν στην καθημερινότητα των Κορινθίων τον Μάιο του 2020. Τοποθετήθηκαν, για αρχή, σε σημεία της πόλης της Κορίνθου προκειμένου να καταγράψουν την ανταπόκριση των πολιτών και την συμμετοχή τους σε αυτό το είδος της ανακύκλωσης. Σήμερα, ένα χρόνο σχεδόν μετά, τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο δήμος, δίνουν μεγάλη ικανοποίηση:  36,55 τόνοι ενδυμάτων και υποδημάτων συγκεντρώθηκαν από τους 20 κάδους της Κορίνθου σε διάστημα 7 μόλις μηνών, το διάστημα Μάιος 2020- Δεκέμβριος 2020. 

Έτσι σήμερα , ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δίνει συγχαρητήρια στους δημότες που « με την διάθεση, την πράξη και την συνείδησή τους οδήγησαν στην επιτυχία της ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, τον πρώτο χρόνο υλοποίησης της στο δήμο Κορινθίων», όπως αναφέρει ο δήμος και συνεχίζει: « Η «κόκκινη» ανακύκλωση  είναι επωφελής προς το περιβάλλον αφού τα είδη αυτά δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, ανταποδοτική προς την κοινωνία αφού προσφέρει μεγάλο μέρος των ενδυμάτων και υποδημάτων που συγκεντρώνονται σε πολίτες που τα έχουν ανάγκη, ανταποδοτική προς το δήμο Κορινθίων αποδίδοντας στο κοινωνικό παντοπωλείο του χρηματικό ποσό κάθε μήνα αλλά και ποσότητα ειδών  για την κάλυψη ενδεχόμενων αναγκών σε δημότες του.

Το 2021 είναι βέβαιο πως τα νούμερα αυτά θα είναι αυξημένα. Από τη συνείδηση ανακύκλωσης που έχουν οι δημότες . Από την ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο αφού μεγάλο μέρος από τα ρούχα και παπούτσια, όσα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διατίθενται σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Από την βούληση του δήμου Κορινθίων να αναπτύξει στο έπακρον την ανακύκλωση κάθε μορφής.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ