“Η κυβέρνηση ακούει τα σοβαρά αιτήματα των αγροτών αλλά δεν θα αφήσει να θιχτούν από τις κινητοποιήσεις τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του συνόλου των πολιτών”

«Ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι η έλλειψη ρευστότητας, οπότε μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού η οπρώτη αρωγή θα επεκταθεί μέχρι τα 10.000 ευρώ άρα θα καταβληθούν άμεσα» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ο κος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ο οποίος ανακοίνωσε την αύξηση ως 10.000 ευρώ στην πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας για τις ζημιές στον εξοπλισμό από την κακοκαιρία Daniel

Κατόπιν πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ακούει τα αιτήματα» ενώ ανέφερε για τις χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεοδώρου Σκυλακάκη, για αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια, ότι ικανοποιούνται δύο από τα βασικά αιτήματα των αγροτών. «Είναι σημαντικό ότι δεν θα υπάρχει διακοπεί ρεύματος και θα υπάρχει ρύθμιση που θα φτάνει στην 7ετία. Θέλουμε να αποφύγουμε την ένταση και την έξαρση αυτών των κινητοποιήσεων. Παρά τα αιτήματα εκτιμούν ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές κινήσεις για στήριξη» υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν οι εθνικές οδοί. «Ύψιστο καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε την ελεύθερη διέλευση», ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση ακούει τα σοβαρά αιτήματα των αγροτών αλλά δεν θα αφήσει να θιχτούν από τις κινητοποιήσεις τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του συνόλου των πολιτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ