Η πρόεδρος του Φ.Σ Κορινθίας Σοφία Κλοκώνη στην ομάδα Φαρμακοποιών για θέματα πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

φωτο: διαδίκτυο

Το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Κατάρτιση Φαρμακοποιών στην Ενδοοικογενειακή Βία κατά των γυναικών»  διεξήχθη με επιτυχία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου . Περισσότερα από 400 άτομα παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Κατάρτιση Φαρμακοποιών στην Ενδοοικογενειακή Βία κατά των γυναικών» το οποίο διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.), έναν οργανισμό με όραμα και δράση στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση των φαρμακοποιών και η ενεργή συμβολή τους στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν : Ορισμοί και μορφές της Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ), ο κύκλος της βίας, επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική Υγεία των θυμάτων. Μύθοι και πραγματικότητα γύρω από τη ΒΕΣ
Το μέγεθος του φαινομένου μέσα από δεδομένα ερευνών
Σχέση της ΒΕΣ με τα στερεότυπα του φύλου και την πατριαρχική δομή της κοινωνίας
Η επίδραση της ΒΕΣ στα παιδιά
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας. Συντονιστής του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν ο Γεν. Γραμματέας του ΠΦΣ κ. Εμμανουήλ Κατσαράκης.

Η Εκπαιδεύτρια Κική Πετρουλάκη, Ψυχολόγος PhD, Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, συγγραφέας και ερευνήτρια, με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση επαγγελματιών, ανέπτυξε το θέμα: «Κατάρτιση Φαρμακοποιών στην Ενδοοικογενειακή Βία κατά των γυναικών: ευαισθητοποίηση στο φαινόμενο της Βίας μεταξύ Ερωτικών Συντρόφων (ΒΕΣ)». Στο τέλος της ομιλίας υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους φαρμακοποιούς που παρακολούθησαν το σεμινάριο, οι οποίες απαντήθηκαν από την εισηγήτρια κ. Πετρουλάκη. Η ίδια δεσμεύτηκε για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση, κατάρτιση και αξιοποίηση των φαρμακοποιών σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού για τη ΒΕΣ, όπως ξεκίνησε από την ιδέα και την πρόταση την οποία επεξεργάστηκε ομάδα φαρμακοποιών του ΠΦΣ, στην οποία συμμετείχαν οι κ. Λιάρας Κων/νος (ΦΣ Κιλκίς), Αντωνοπούλου Αλεξάνδρα (ΦΣ Αττικής) , Βαρουξή Λουκία (ΦΣ Λιβαδειάς), Διαμάντη Ελευθερία (ΦΣ Αττικής), Κλοκώνη Σοφία (ΦΣ Κορινθίας), Κορωνίδου Εύη (ΦΣ Θεσ/νίκης), Μαλλιαρός Ιωάννης (ΦΣ Αττικής), Στελλάτου Ελένη (ΦΣ Κορινθίας), Τζάκη Μαρία (ΦΣ Σερρών), Τζουλέκη Γεωργία (ΦΣ Ηλείας), Τσιριμπής Δημήτριος (ΦΣ Κορινθίας), Χαραμή Μαρία-Θηρεσία (ΦΣ Κοζάνης).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ