Η χαλαζόπτωση από την κακοκαιρία Elias έπληξε την παραγωγή στον Δήμο Σικυωνίων. Στις πληγείσες περιοχές ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος

Στις πληγείσες, από την κακοκαιρία “Elias” και την σφοδρή χαλαζόπτωση, περιοχές της ορεινής και ημιορεινής ζώνης του δήμου Σικυωνίων βρέθηκε ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Μυττά και Γιώργο Τσολάκο, τους προέδρους Σουλίου Ν. Νικολάου, Κρυονερίου Κ. Ραφτόπουλου, Μεγάλου Βάλτου Σωτ. Στάθη, Καισαρίου Ν. Ράπτη, Κλημεντίου Τ. Τρίμη και Βελίνας Γ. Ρήγα, αλλά και πλήθος παραγωγών και αγροτών της περιοχής.

Στους κάμπους της Βελίνας και του Καισαρίου, όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές σε όλα τα είδη που καλλιεργούνται: Οπωροκηπευτικά, Μήλα και άλλα οπωροφόρα, αμπελοειδή κ.λπ. Την ίδια εικόνα αντίκρισαν και στις αμπελοειδείς και δενδρώδεις καλλιέργειες στις κοινότητες Μεγάλου Βάλτου, Κρυονερίου και Σουλίου. Εικόνα ολικής καταστροφής.

Παράλληλα, ο δήμαρχος συνομιλώντας με τους παραγωγούς, τόνισε ότι ο δήμος Σικυωνίων θα ζητήσει από την Πολιτεία την όσο το δυνατόν συντομότερη αποστολή εκτιμητών στην περιοχή για την ορθή και πλήρη καταγραφή των ζημιών.

Επίσης, όπως υπογράμμισε, θα ζητηθεί από τον ΕΛΓΑ αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρξουν άμεσες και ταχείες αποζημιώσεις της φυτικής παραγωγής, αλλά και ενίσχυση με έκτακτες χρηματοδοτήσεις των αγροτών που είδαν το εισόδημά τους να χάνεται μέσα σε λίγες ώρες.

Ο πρωτογενής τομέας, τόνισε ο Σπύρος Σταματόπουλος, “έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια. Χθες με την κακοκαιρία Elias και την πρωτοφανή χαλαζόπτωση οι αγρότες υπέστησαν μια τρομερή καταστροφή, στην οποία η Πολιτεία πρέπει να απαντήσει με μέτρα ανακούφισης και υποστήριξης, για την διάσωση της τοπικής μας οικονομίας.

Ο δήμος Σικυωνίων και εγώ προσωπικά, δεσμεύομαι μέσα από κάθε θεσμική ή μη ιδιότητα, θα πρωτοστατήσουμε στις διεκδικήσεις για την πλήρη και ουσιαστική αποζημίωση και στήριξη των αγροτών μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ