Η “Roustemis Motorsport” παρουσίασε το νέο απόκτημα της οικογένειας, το Citroen DS3 R5

Δελτίο Τύπου

“Με φόντο το Ράλι Ακρόπολις του 2021, το οποίο επιστρέφει στο WRC, η Roustemis Motorsport παρουσίασε το νέο απόκτημα της οικογένειας, το Citroen DS3 R5. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, με την υποστήριξη της SEAJETS που είναι χορηγός της ομάδας και οι δεκάδες παρευρισκόμενοι έζησαν έστω και για λίγο καλοκαιρινή ατμόσφαιρα με έντονα σημειολογικά στοιχεία.
Αυτό γιατί ένα πλοίο με ρεκόρ ταχύτητας στο ενεργητικό του, το WorldChampion Jet, “παρέδωσε” στο ελληνικό κοινό των αγώνων ένα αυτοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες, διαχρονικά στους αγώνες ράλι.
Το λιτό και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό του Citroen DS3 R5 θα απολαμβάνουν οι Παναγιώτης Ρουστέμης και Κωνσταντίνος Νικολόπουλος. Ένα πλήρωμα που εμπνέει με την φρεσκάδα του και την ταχύτητά του και μόνο υποσχέσεις αφήνει για το μέλλον.
Έπειτα από μια ιδιαίτερη χρονιά όπως το 2020, που σφραγίστηκε όμως με τον τίτλο των πρωταθλητών στην Κατηγορία Ν, με το Mitsubishi EVO X, οι Ρουστέμης – Νικολόπουλος, αναζητούν πλέον ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και λαμπερές εμπειρίες σε μια νέα κατηγορία, την κορυφαία των ελληνικών αγώνων ράλι. Με “όπλο” τους την διάθεση για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα, μέσα από την ανταγωνιστική διαδικασία των αγώνων και να κερδίσουν εμπειρίες, θα ακολουθήσουν το Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος του 2021 και φυσικά θα δώσουν το “παρών” στον εθνικό μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις του 2021, το οποίο φέτος προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το αυτοκίνητο Citroen CD3 R5
To Citroen DS3 R5 παρουσιάστηκε το 2014, ως συνέχεια του αντίστοιχου μοντέλου για την κορυφαία κατηγορία παγκοσμίως, των WRC. Εναρμονίστηκε με τους κανονισμούς της κατηγορίας R5 που πλέον έχει μετονομαστεί σε Rally2, που θέλουν κινητήρα 1.600 κ. εκ. με turbo και κίνηση και στους 4 τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 5 σχέσεων.
Φέρει ως παρακαταθήκη την τεράστια εμπειρία των τεχνικών του Group PSA στους αγώνες ράλι, καθώς και την οδηγική εμπειρία ορισμένων από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, οι οποίοι συνέδραμαν στην εξέλιξή του. Στην χώρα μας και για την Roustemis Motorsport, δίπλα στον Αλέξανδρο Ρουστέμη, την τεχνική υποστήριξη έχουν αναλάβει ο Βαγγέλης Σταματόπουλος και η Drainas Technics

Το πλήρωμα
Παναγιώτης Ρουστέμης

22/5/1998
Ο Παναγιώτης είναι άξιος συνεχιστής του ονόματος Ρουστέμη το οποίο κράτησε στο προσκήνιο των ελληνικών αγώνων επί σειρά δεκαετιών, ο Αλέξανδρος. Χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του πατέρα του, καθώς επίσης την καθοδήγηση και τις χρήσιμες συμβουλές, ο Παναγιώτης Ρουστέμης, έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα πορεία στους ελληνικούς αγώνες μέχρι τώρα, έστω και αν εδώ και μερικές εβδομάδες, διανύει το 23ο έτος της ηλικίας του.
Ξεκίνησε την πορεία του στο SEAJETS SKODA Ενιαίο ΣΟΑΑ το 2017, όπου έγινε ο νεότερος νικητής του θεσμού, στα 18 του. Η συνέχεια τον βρήκε στα EKO DIRT Games με τα χωμάτινα μονοθέσια, όπου έδειξε σημάδια της ταχύτητας και της ανταγωνιστικότητάς του και τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε ανελλιπώς στο πρωτάθλημα χώματος και την Κατηγορία Ν με ένα Mitsubishi EVO X και αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου. Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του η παρουσία του και ο τερματισμός στην 3η θέση ανάμεσα στους Έλληνες οδηγούς, στο Ράλι Ακρόπολις του 2018, όταν σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος Έλληνας οδηγός που τερματίζει στον εθνικό μας αγώνα.

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος
24/5/1989
Ο Κωνσταντίνος προέρχεται από αγωνιστική οικογένεια καθώς ο πατέρας του Σταύρος συμμετείχε στο παρελθόν σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχοντας κυρίως περιφερειακή εμπλοκή μέχρι το 2020, δέχτηκε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Παναγιώτη Ρουστέμη και μαζί να συνθέσουν ένα νεανικό δίδυμο, που έχει πολλά να δώσει στο ελληνικό motorsport. Η φιλική και σχεδόν καρμική σύνδεση των δύο απέδωσε ήδη έναν τίτλο σε μια δύσκολη χρονιά, το 2020, εν μέσω πανδημίας, αλλά το κυριότερο και για τον Κωνσταντίνο είναι πως έχει ξεκινήσει ένα όμορφο “ταξίδι” εμπειριών και γνώσεων με την πλήρη αγωνιστική του εμπλοκή στην κορυφαία κατηγορία αγώνων.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ