Θέατρο «Ειρήνη Παππά» στο Χιλιομόδι – Οι φάσεις που χρειάστηκε να περάσει το έργο μέχρι να ολοκληρωθεί…

Από τις 20 Ιουλίου 2022 ο δήμος Κορινθίων διαθέτει ένα σύγχρονο ανοιχτό θέατρο με το όνομα μιας πολύ μεγάλης καλλιτέχνιδας με καταγωγή από την περιοχή: το θέατρο “Ειρήνη Παππά” στο ιστορικό Χιλιομόδι.

Η ιδέα του θεάτρου ξεκίνησε  από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιήθηκε από την παρούσα. Επίσης στηρίχθηκε από την πολιτική και ι την περιφερειακή ηγεσία που βοήθησαν σε ότι τους ζητήθηκε . Επίσης από την ΑΝΒΟΠΕ και το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου .

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εγκαινίων: ” Για πρώτη φορά το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τενέας το 2010 επί δημαρχίας Χασικίδη Χρήστου .

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε τον Μάιο 2018 και υποβλήθηκε τον Οκτώβριο 2018 για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης επι δημαρχίας Αλέξανδρου Πνευματικού .

Η ένταξη του έργου έγινε επί των ημερών της δικής μας δημοτικής αρχής το Δεκέμβριο 2019 με σημαντικά τροποποιημένη τη μελέτη όπου χρειάστηκε.

Το έργο δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο 2020 και υπέγραψα τη σύμβαση με τον εργολάβο τον Ιούνιο του 2021 .

Ο προϋπολογισμός είναι 440 χιλιάδες ευρώ στον οποίο η δημοσία δαπάνη είναι 352 χιλιάδες ευρώ και συμμετοχή του δήμου 88 χιλιάδες ευρώ .”

Είναι θέατρο 800 θέσεων και θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ