Θα ανοίξει νωρίτερα η εστίαση από τον τουρισμό;

Η απόφαση να ανοίξει ο τουρισμός έχει παρθεί και η ημερομηνία είναι η 14η Μαΐου. Ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασισθεί η ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης .  Είναι το θέμα που εξετάζουν κατά προτεραιότητα επιστήμονες και κυβέρνηση αφού τα μηνύματα από τον κλάδο είναι καθημερινά και αναφέρονται στη επιβίωσή τους και φυσικά στην κίνηση της οικονομίας, αφού τα έσοδα είναι πολύ μεγάλο από την δραστηριότητα αυτή. Εξάλλου θα συνδυαστεί και με τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για το  σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση και το λιανεμπόριο, αλλά και για το τι εξετάζεται για το Πάσχα,  ανέφερε, σύμφωνα με το in.gr ότι , η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει μετά το Πάσχα και ενδεχομένως να προηγηθεί του τουρισμού.

«Έχουμε πει μετά το Πάσχα, εγώ έχω πει ότι η πλατφόρμα θα είναι λογικά έτοιμη μέχρι τις 10 Μαΐου, κάπου εκεί θα μπορούμε να ανοίξουμε» είπε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της εστίασης θα προηγηθεί ίσως του τουρισμού, το άνοιγμα του οποίου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Παράλληλα, άνοιξε «παράθυρο» για κατάργηση του click inside στο λιανεμπόριο, πιθανόν και από την ερχόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν, είπε ότι «με τα self tests ο στόχος για τα εμπορικά κέντρα θα είναι πιο εύκολα επιτεύξιμος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ