Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για το bullying στα σχολεία , προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας. Τί άλλο σχεδιάζει το Υπουργείο μετά την ραγδαία αύξηση των περιστατικών

Ακόμη πιο δραστικά μέτρα  για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying), το οποίο έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, λαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας. Όπως προανήγγειλε, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης , μιλώντας στο Mega, θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για το bullying στα σχολεία .

Ειδικότερα, αναφορικά με τα όλο και αυξανόμενα επίπεδα της εγκληματικότητας μεταξύ ανηλίκων ο Υπουργός ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά το bullying βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη αλλά σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά -θα έλεγα εγώ- το φαινόμενο να εντείνεται. Για αυτό το λόγο η πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών με επώνυμες καταγγελίες. Μέσα σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το Γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές».

Και ο Υπουργός πρόσθεσε: «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα σε ό,τι αφορά τον θύτη θα υπάρξει μία διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ