Θετική απόφαση του Κ.Α.Σ  για την  τροποποιημένη μελέτη  της ανέγερσης του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου – Τί δήλωσε ο Δήμαρχος

φωτο : Δήμος Κορινθίων

Το Δημοτικό σχολείο στην Αρχαία Κόρινθο γίνεται πραγματικότητα . Ο Δήμος Κορινθίων ανακοίνωσε σήμερα πως : «Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με απόφαση που αναρτάται σήμερα  εγκρίνει την τροποποιημένη μελέτη για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου  Αρχαίας Κορίνθου αποδεχόμενο την αναγκαιότητα της υλοποίησης του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι βελτίωσης της πρότασης θεμελίωσης και της στατικής μελέτης καθώς και οι όροι για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαιοτήτων.»

Βασίλης Νανόπουλος: «Η Αρχαία Κόρινθος δικαιούται  ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο και αυτό θα της δώσουμε!»

 Η δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου για το θέμα :

«Η απόφαση δικαιώνει την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ώστε το έργο να μην χαθεί. Προχωρήσαμε, επιλέγοντας έναν από τους καλύτερους μελετητές της  χώρας, σε νέα στατική μελέτη ώστε τα ευρήματα να τύχουν προστασίας πρωτίστως και ανάδειξης κατ επέκταση μετατρέποντας το νέο σχολείο σε πρότυπο για όλη τη χώρα αφού θα αποτελεί παράλληλα και «έκθεση Αρχαιοτήτων». Ως Δήμαρχος έδωσα το παρόν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου ώστε να εξηγήσω την αναγκαιότητα αλλά και την βούληση μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα ευρήματα. Η Αρχαία Κόρινθος δικαιούται  ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο και αυτό θα της δώσουμε!»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ