Ικανοποιημένος δηλώνει ο Γιώργος Δέδες από την εξέλιξη του οδικού άξονα Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι- “Οδεύει” για το ΕΣΠΑ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο». π. Υφυπουργός Γιώργος Δέδες για την θετική εξέλιξη για τον οδικό άξονα Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι, για τον οποίο δρομολογείται πλέον η άμεση ένταξή του στο ΕΣΠΑ και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εν εξελίξει έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο νομό.

Όπως αναφέρει η παράταξη του κου Δέδε : «Η παράταξη “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο” έθεσε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής το θέμα της ολοκλήρωσης των μελετών του συγκεκριμένου οδικού άξονα, αλλά και της δημιουργίας των συνθηκών της ένταξής του στο ΕΣΠΑ, προς τον Περιφερειάρχη.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Δέδες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του νομού Τάσος Μποζίκης και Χρήστος Καρσιώτης πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων για το σκοπό αυτό, τόσο με τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, όσο και με τους δημάρχους Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, καθώς και με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας. Στις διαδοχικές αυτές συναντήσεις ο Γ. Δέδες σημείωσε σε όλους τους τόνους πως το ορεινό οδικό πέταλο που συνδέει τους δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης γύρω από το όρος Κυλλήνη, συνδέει δηλαδή τον ορεινό τουριστικό όγκο της Κορινθίας με τη θάλασσα, είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα στο νομό.

Η θετική έκβαση των συντονισμένων αυτών προσπαθειών, αλλά και των πιέσεων προς την Περιφερειακή Αρχή, αποτυπώθηκε πρόσφατα τόσο σε προηγούμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ο Γιώργος Δέδες, ρωτώντας τον Περιφερειάρχη για τις εξελίξεις σχετικά με την ένταξη του οδικού άξονα Γκούρα – Στενό – Σαραντάπηχο – Ευρωστίνη – Δερβένι στο τρέχον ΕΣΠΑ, έλαβε την απάντηση – επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι προβλέπεται η ένταξή του στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη στα ΜΜΕ του νομού.

Ο Γιώργος Δέδες αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση του οδικού αυτού άξονα αφορά ολόκληρη τη δυτική Κορινθία και θα αναδείξει με μοναδικό τρόπο το ορεινό τοπίο της περιοχής, συμβάλλοντας στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξή της.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ