Ισχυρή και αμετάκλητη η βούληση της Δημοτικής Αρχής να εξυγιανθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου. Τί δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης

Την απόφασή του, όπως και όλης της διοίκησης του δήμου Κορινθίων, να προχωρήσει στην εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης. Όπως γράψαμε και χθες σε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο κ. Σταυρέλης στα τοπικά Μ.Μ.Ε για το θέμα και τη μείωση των τελών ύδρευσης, υπάρχει ισχυρή και αμετάκλητη βούληση της Δημοτικής Αρχής να εξυγιανθεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορίνθου, με την είσπραξη του τεράστιου χρέους των 12 εκ. ευρώ από οφειλές των καταναλωτών στην Επιχείρηση. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε:
“Σήμερα έχουμε ανείσπρακτα περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ
Λαμβάνουμε μέτρα για εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ. Ξεκινάμε με ενημέρωση όλων των οφειλετών για εξόφληση οφειλών.
Άμεσες ενέργειες για τους πρώτους 20 χρόνια μεγαλοοφειλέτες. Αποστέλλουμε συστημένη επιστολή να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν την οφειλή τους.
Ο διακανονισμός θα γίνει με καταβολή ενός σημαντικού ποσού και με παρακολούθηση εάν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
Σε περίπτωση που μέσα σε 20 ημέρες δεν ανταποκριθούν αποστέλλουμε στη ΔΟΥ τη βεβαίωση οφειλής. Προχωράμε επίσης σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Διακόπτεται η παροχή νερού.
Είναι αδιανόητο οι δημότες να πληρώνουν μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες 30 και 40 ευρώ το τρίμηνο και κάποιοι να χρωστάνε από 10 χιλιάδες ευρώ έως και 70 χιλιάδες ευρώ και να έχουν απλόχερο το δικαίωμα της ύδρευσης και μάλιστα με υπερκαταναλώσεις. Αυτή η κατάσταση τελειώνει άμεσα.
Δίνουμε εντολή στην εταιρεία που τοποθετεί τα νέα υδρόμετρα να αντικαταστήσει τα 7000 περίπου μηδενικά υδρόμετρα. Με αυτό το μέτρο θα εξοικονομήσουμε αρκετές χιλιάδες ευρώ και θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις.
Επιδιώκουμε ισονομία, ισοπολιτεία και δικαιοσύνη για τους συμπολίτες μας. Ξεκινάμε άμεσα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ