Κάτω από το “βλέμμα” του Νικηταρά πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την ιστορική μάχη του Αγιονορίου

Στην «σκιά» του κάστρου του Αγιονορίου, στο χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του Νικήτα Σταματελόπουλου γνωστότερου ως Νικηταρά, έλαβαν χώρα το πρωί οι εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων για την επέτειο της ιστορικής μάχης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με έπαρση της σημαίας και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μιχάλη Κορδώση.
Ολοκληρώθηκαν με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του δήμου Κορινθίων.
«Εδώ στο Αγιονόρι γράφτηκε μια από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας, εδώ πολέμησαν οι γενναίοι, εκείνοι που αισθάνθηκαν το χρέος τους να έρθουν εδώ και να θυσιαστούν από το να μείνουν στα Δερβενάκια και ν’ αποκτήσουν λάφυρα. Εκείνοι που ήρθαν εδώ και με την θυσία τους, με την φωνή τους έστειλαν ένα μήνυμα: «ω 300 σηκωθείτε για να δείτε πόσο μοιάζουμε μ΄ εσάς» βροντοφώναξαν οι Αγωνιστές του Αγιονορίου και έφτασε η φωνή τους ως τις Θερμοπύλες!
Έστειλαν μήνυμα ότι η θυσία των ιερολοχιτών δεν πήγε χαμένη ένα χρόνο πριν” ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στο καλωσόρισμα του.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης  Αναστάσιος Γκιολής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Υπαστυνόμος Δημήτρης Τσίτος ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας, οι τοπικοί Πρόεδροι Αγιονορίου Μενέλαος Σκούρτης, Κλένιας Παναγιώτης Μπακλώρης, Αγίου Βασιλείου Κώστας Παπαχαραλάμπους, Χιλιομοδίου Ιωάννης Κανέλλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγιονορίου Παναγιώτης Ηλίας και ο κ. Κωνσταντίνος Σκούπας ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης.
Έδωσαν επίσης το παρόν οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Ζαχαριάς, Γιώργος Πούρος , Τιμολέων Πιέτρης και Κωνσταντίνα Κόλλια, οι Αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας, δημοτικοί σύμβουλοι, η Βουλευτής κα Μαριλένα Σούκουλη.
Κάτοικοι της περιοχής τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
Ο Δήμος αναφέρει : “Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες στην ομάδα του κου Παναγιώτη Χωρίκη η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου για την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό τόνο με παραδοσιακές ενδυμασίες”.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο χώρο με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για λαμπρές εκδηλώσεις στην επέτειο των 200 ετών από την μάχη, τον Ιούλιο του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ