Καθάρισαν την ακτή του Λουτρακίου υπενθυμίζοντας πως ο πλανήτης είναι το σπίτι μας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου  η εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση «Καθαρισμός Ακτής Λουτρακίου» με έμφαση στον ορθό διαχωρισμό ανακυκλώσιμων και μη ανακυκλώσιμων υλικών.

“Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» #galaziasimaia του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Διοργανωτής της δράσης ήταν ο Μη Κυβερνητικός, Περιβαλλοντικός Οργανισμός #we4all (www.we4all.gr), που στόχο έχει να υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και να βοηθήσει τη Γη να θεραπευθεί από τις περιβαλλοντικές πληγές της, με τη συνδρομή της #DAIKIN (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) – βασικού εταιρικού της συνεργάτη – και με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.”, αναφέρει το δελτίο Τύπου και συνεχίζει: “Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα #GreenHope του Οργανισμού, που αφορά σε Περιβαλλοντικές Δράσεις με τη συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Στη δράση συμμετείχαν:
📍 Εκπρόσωποι κι εθελοντές από τη #we4all,
📍 Εθελοντές εργαζόμενοι από την εταιρεία #DAIKIN,
📍 Μαθητές, εκπαιδευτικοί, και γονείς από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κορίνθου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΕΕΕΕΚ N. Κορινθίας ) και
📍 Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, οι κ.κ. Νικολέτα Λάμπρου και Μαρία Βλάσση και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας.
Τη δράση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης Γιωργος Γκιωνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Μουζάκης.
Η Επιχειρησιακή Διευθύντρια της #we4all κ. Ντιάνα Φαγούδη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά, για το ποια υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και ποια όχι, τον τρόπο διαχωρισμού τους από το ειδικό σήμα της ανακύκλωσης που φέρουν στη συσκευασία τους καθώς επίσης, για τον ενδεδειγμένο τρόπο ρίψης των ανακυκλώσιμων υλικών στον μπλε κάδο.
Στη συνέχεια, οι εθελοντές, αφού προμηθεύτηκαν γάντια, καπέλο (προσφορά της #DAIKIN), δύο (2) σακούλες διαφορετικού χρώματος (μία μαύρη για κοινά απορρίμματα και μία μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά), και ένα δελτίο καταγραφής όλων των απορριμμάτων χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες.
Συλλέχθηκαν:
📍18 μεγάλες σακούλες με κοινά απορρίμματα
📍2 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά”
Ο Δήμαρχος κ.  Γκιωνης δήλωσε: «Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, μας υπενθυμίζουν τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος και απαιτούν συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, τους γονείς, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς μας για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της δράσης. Συνεχίζουμε να προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».
“H we4all έχει δημιουργήσει μία συμμαχία από εταιρείες που επιθυμούν να έχουν ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και να βοηθήσουν τον πλανήτη με τις πρωτοβουλίες του τμήματος κοινωνικής ευθύνης”, καταλήγει το γραφείο Τύπου του Δήμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here