Και στα φαρμακεία θα γίνονται εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με ελάχιστο κόστος. Για “κατάκτηση” κάνουν λόγο οι Φαρμακοποιοί, τί αναφέρουν

Οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται από εδώ και στο εξής κατά του κορωνοϊού και από τους Φαρμακοποιούς , πληρώνοντας ένα μικρό ποσό.  Δείτε τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωσή του ο Π.Φ Σ και την γνωστοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ένας από τους στόχους του ΠΦΣ για τον οποίο είχαμε δεσμευτεί ως διοίκηση, ήταν η νομιμοποίηση της διενέργειας εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού Ενηλίκων από τα φαρμακεία μας.

Με την ψήφιση του Άρθρου 47 του Ν.5102/24 «Διενέργεια εμβολίων του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών και του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τους φαρμακοποιούς» μια ακόμη διεκδίκηση του κλάδου μας έγινε πράξη.

Πρόκειται για μια κατάκτηση όχι μόνο για το επάγγελμα αλλά για ολόκληρη την αλυσίδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προς όφελος των πολιτών. Η νομιμοποίηση της διενέργειας του συνόλου των εμβολιασμών για πολίτες άνω των 18 ετών, καθιστά τα Φαρμακεία μας Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων.

Σας θυμίζουμε την προ 5ετιας, νομιμοποίηση της διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγησης του αντιτετανικού ορού από τον φαρμακοποιό και αυτό που πετύχαμε προ διετίας, δηλαδή τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή.

Η επίτευξη των στόχων αυτών έγινε με συλλογική και συστηματική δουλειά, ούτως ώστε η πολιτεία να νομιμοποιήσει όσα με προσήλωση επί σειρά ετών διενεργούμε με συνέπεια από τα φαρμακεία μας!!

Λόγω αυτής της πολυετούς προσπάθειας των φαρμακοποιών στον αντιγριπικό εμβολιασμό και των εκατομμυρίων διενεργειών στο γενικό πληθυσμό, έγινε κατανοητό από την Πολιτεία ότι μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού, δίνοντας τη δυνατότητα της διενέργειας εμβολιασμού για την Covid-19 από τα φαρμακεία, με την ψήφιση του παραπάνω νόμου. Είμαστε σίγουροι ότι τα φαρμακεία μας θα ανταποκριθούν για ακόμη μια φορά, σε αυτό το οποίο μας εμπιστεύτηκε η πολιτεία.

Με τον νόμο αυτό ορίζεται σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού Covid-19, 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ, νομιμοποιώντας έτσι για πρώτη φορά την αποζημίωση των φαρμακείων μας, για την εμβολιαστική πράξη που διενεργούμε!!!

Η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή των 5 Ευρώ+φπα, δεν επιτρέπει πλέον να παρουσιαστούν φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests.

Οι ανωτέρω διενέργειες των εμβολιασμών αφορούν αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχιακού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 160 του νόμου 4600/2019 και της σχετικής Υπουργικής απόφασης.

Η καθολική συμμετοχή των φαρμακοποιών, η πιστή τήρηση της διαδικασίας, η προσήλωση στην επιστημονικότητα, η διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης που ακολουθήσαμε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο φαρμακοποιό, η συμμετοχή μας σε καμπάνιες ενημέρωσης, αποτέλεσαν τα εργαλεία για τις διεκδικήσεις μας αλλά και τις προϋποθέσεις για αντίστοιχες νομοθετήσεις στο μέλλον…

Με το νέο Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, ξεκινήσαμε διάλογο και εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά διεκδικώντας τον επαναπατρισμό των ΦΥΚ στα φαρμακεία μας, τον επαναπροσδιορισμό και εξορθολογισμό του bonus στη διάθεση γενοσήμων, την αποζημίωση για τη διανυκτέρευση, την κατάργηση του rebate, την κατάργηση της παρακράτησης 0,8% στη χορήγηση off–patent, την εκλογίκευση του ωραρίου, τη διεκδίκηση του ρόλου μας στις υπηρεσίες για το φαρμακείο και άλλων θεσμικών μας αιτημάτων.

Προχωράμε με ενότητα σε ένα δύσκολο και πολυμέτωπο αγώνα με καθαρή στόχευση τα συμφέροντα του κλάδου και την κατάκτηση της θέσης και του ρόλου που τα φαρμακεία μπορούν και πρέπει να έχουν στην ΠΦΥ, προς όφελος των πολιτών!

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ