Καλές οι εξελίξεις για τον αναδασμό στην Φενεό – Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη για τον πρωτογενή τομέα

φωτο αρχείου

Θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης  η οποία έλαβε χώρα  χθες Τρίτη 7 Ιουνίου,υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η με τη συμμετοχή του αρμόδιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και των προϊσταμένων των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη εξετάστηκε η εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας, ενώ συζητήθηκε και το αίτημα των εργολάβων περί κάλυψης των αυξήσεων που έχουν προκύψει λόγω των γενικότερων συνθηκών -αίτημα το οποίο, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τελεί υπό διερεύνηση, καθώς κρίνεται ότι είναι βάσιμο.

Ακόμα, στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για το θέμα των αναδασμών Φενεού, Δωρίου και Αργολίδας, όπου έγινε γνωστό πως στην Φενεό η εξέλιξη είναι καλή, στο Δώριο προχωρεί η διαδικασία της δημοπράτησης, ενώ της Αργολίδας βρίσκεται στο στάδιο των μελετών.

Ικανοποίηση εκφράστηκε, εξ άλλου, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, “για την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στο πλαίσιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης 100.000 ευρώ για νέες καλλιέργειες υποτροπικών φυτών. Ηδη αυτή τη στιγμή έχουν γίνει φυτεύσεις στις περιοχές Τριφυλίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, σε έκταση 40 στρεμμάτων -εκ των οποίων τα 25 στην Τριφυλία- ενώ και η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι πολύ καλή.”

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα γίνονται οργανωμένες επισκέψεις στις περιοχές των νέων καλλιεργειών, ενώ προγραμματίζεται και η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Κατά τη σύσκεψη, εξετάστηκε και το πρόγραμμα των νέων γεωργών, για το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% οι σχετικές διαδικασίες που αφορούν στην πρώτη πρόσκληση, ενώ εξετάζονται ορισμένα ζητήματα που αφορούν στις αξιολογήσεις. Ακόμα, όσον αφορά στα σχέδια βόσκησης, έγινε γνωστό ότι σε γραφειοκρατικό επίπεδο βρίσκονται στο 70%. Στην επόμενη σχετική σύσκεψη θα εξεταστούν τα σχέδια βελτίωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ