Κατακάλι, Σοφικό, Σολωμός, Καλέτζι, Χιλιομόδι δοκιμάστηκαν ήδη από τις φλόγες πριν ακόμη ανέβει η θερμοκρασία- Απαγορεύεται απο τις 15 Απριλίου η χρήση φωτιάς

Πολλές είναι οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο νομό μας τον τελευταίο καιρό  πριν καν να ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι υψηλές θερμοκρασίες. Θυμίζουμε εν συντομία ότι φωτιές ξέσπασαν στις περιοχές Κατακάλι, Σοφικό, Σολωμό, Καλέτζι, Χιλιομόδι , όπου η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου ήταν άμεση , αποτρέποντας τα χειρότερα. Ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές.

Εν τω μεταξύ ξεκινά σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Απριλίου  η απαγόρευση χρήσης φωτιάς  στα δάση και τις δασικές εκτάσεις, στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς επίσης, τις βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη, σύμφωνα με την σχετική διάταξη, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας. Η απαγόρευση ισχύει  μέχρι  τις 31-10-2021.

Όλοι πρέπει να είμαστε  προσεκτικοί στη ύπαιθρο και να προσέχουμε το δάσος ώστε να μην συμβούν και φέτος ανυπολόγιστες καταστροφές στον δασικό μα ς πλούτο, στο περιβάλλον και τελικά σε όλο το οικοσύστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ