Κατασκηνώσεις: ποιοί είναι οι κανόνες για να είναι ασφαλείς;  

Οι δραστηριότητες επαναλειτουργούν και τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά, χωρίς όμως όλα αυτά να σημαίνουν ότι δεν πρέπει να   συνεχίσουμε να προσέχουμε  αφού ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Οι κατασκηνώσεις ξεκινούν σιγά – σιγά για το φετινό καλοκαίρι και εδώ πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας σχολαστικά , αφού υπάρχουν αρκετά παιδιά. Η μάσκα είναι απαραίτητη τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό και τους εθελοντές.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί , τα παιδιά θα πρέπει να βγάζουν τη μάσκα τους στην κατασκήνωση μόνο όταν κολυμπούν, όταν κοιμούνται, όταν τρώνε ή πίνουν και θα πρέπει να προσέχουν να μην  βρίσκονται πολύ κοντά το ένα δίπλα στο άλλο, όταν κάνουν τις δραστηριότητες τους. Ειδικά την ώρα του φαγητού, θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο. Όταν κάποια δραστηριότητα στην κατασκήνωση πρέπει να γίνεται μέσα, ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά και όλα τα παράθυρα να μένουν ανοικτά, όπως επίσης ανοικτά πρέπει να είναι συνεχώς και τα παράθυρα των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά των κατασκηνώσεων.

Ακόμη, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τα παιδιά πρέπει: -να μη μοιράζονται παιγνίδια και βιβλία, -να έχουν το δικό τους ατομικό ντουλαπάκι για τα προσωπικά είδη, – να έχουν το δικό τους στρώμα ύπνου (που πρέπει να απολυμαίνεται πριν και μετά τη χρήση), -να μην κάνουν αθλήματα σε κλειστό χώρο. Οι ομαδικές κατασκηνωτικές συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, χορωδίες και παιγνίδια πρέπει να γίνονται σε ανοικτούς χώρους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ