Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Το μήνυμά του

Πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων, με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και αμέσως μετά στο συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου & Λυκείου Κορίνθου. Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Σύμβουλος σε θέματα παιδείας κ.Παναγιώτης Σακελλαράκης.
Το μήνυμα του Δημάρχου:
“Αγαπητοί μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η ημέρα αυτή σας βρίσκει στα σχολεία σας, διότι επιστρέφετε στον φυσικό σας χώρο, στις αίθουσες διδασκαλίας κοντά στους ανθρώπους που θα σας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεστε για να πορευτείτε σαν άνθρωποι αλλά και σαν επαγγελματίες μετέπειτα στη ζωή σας, τους δασκάλους σας.
Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Παρακολουθήσατε μαθήματα απομακρυσμένα για να διατηρήσετε την επαφή με το σχολείο και να μην διακοπεί η μαθησιακή διαδικασία και τα καταφέρατε! Είμαι υπερήφανος θέλω να σας πω διότι, μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αναπτύξατε και εσείς άμυνες αλλά και ικανότητες κι αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία σας.
Το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται σ εσάς, στη νέα γενιά και το σχολείο αποτελεί τον πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ήθος, δυναμικότητα και ευαισθησίες.
Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές, τους συλλόγους γονέων και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα διατηρήσουν το σχολικό περιβάλλον κατάλληλο και ασφαλές, προσφέροντας σας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.
Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, Υγεία και πρόοδο!”
▶Για τον αγιασμό στο συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου & 3ου Λυκείου στο Συνοικισμό βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ.Σπύρος Ζαχαριάς.
▶Στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ.Παναγιώτης Σακελλαράκης
▶Στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και το Δημοτικό Χιλιομοδίου ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.Αναστάσιος Ταγαράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ