Κορινθιακό ελαιόλαδο και κρασί Νεμέας πρόσφεραν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Χρίστος Δήμας στην ισραηλινή αντιπροσωπεία

Εξαιρετικά προϊόντα της κορινθιακής γης πρόσφεραν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης (ελαιόλαδο) και Χρίστος Δήμας, (κρασί Νεμέας) αντίστοιχα,στον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ,. Ofir Akunis και την αντιπροσωπεία της χώρας του που τον συνοδεύει στη επίσκεψή του στη χώρα μας. Ο κος Δήμας αναφέρει σχετικά: “Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας.

Σήμερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Τεχνολογίας του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis .

Επιβεβαιώσαμε την βούληση μας να προχωρήσουμε άμεσα στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών.

Επιβεβαιώσαμε επίσης τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλαπλά επίπεδα και συμφωνήσαμε να διευρύνουμε και να επεκτείνουμε τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Κοινή μας πρόθεση είναι Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν ακόμα πιο αποτελεσματικά σε τομείς αιχμής όπως, οι νέες Τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, η Άμυνα – Ασφάλεια, η Ενέργεια, η Κυβερνοασφάλεια κ.α προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο περιβάλλον και στις προκλήσεις της εποχής μας.

Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να χτίσουμε ακόμα μεγαλύτερες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με το αντίστοιχο του Ισραήλ.

Μετά τη συνάντηση ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα μεταξύ μας. Εγώ τους προσέφερα κρασί Νεμέας, ενώ ο Υπουργός τους χάρισε Κορινθιακό ελαιόλαδο.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here