Κωστής Χατζηδάκης: Τι απάντησε στο ερώτημα αν θα απολύονται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας

Ο Υπουργός κατά την παλιότερη επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ , που αναφέρει το in.gr , ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και μετά από ερώτηση  αν θα γίνουν απολύσεις  σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους  σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας , απάντησε : «Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του Υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό». Ταυτόχρονα, ο Υπουργός υπενθύμισε ότι από τις 16 Αυγούστου ξεκινούν οι επ’ αόριστον αναστολές εργασίας στους υγειονομικούς.

Και συμπλήρωσε:   «Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας «Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν». Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) «καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα» τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο»  είπε με νόημα ο Υπουργός Εργασίας. «Διαλέγουμε,» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, «κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι θα δούμε πως θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ