Κ. Κόλλιας: “Απαιτείται άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών” – Τί ζητά από τους αγρότες

“Απαιτείται άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών”, τόνισε και πάλι ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας και μας ενημερώνει για τις τελευταίες συναντήσεις του και επαφές για το θέμα: “Σε αλλεπάλληλες συζητήσεις και παρεμβάσεις προς το ΥΠΑΑΤ έχω ζητήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξήγησα ότι πέραν των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και τους παρατεταμένους καύσωνες, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση προκάλεσαν μείωση της κατανάλωσης τουλάχιστον 40%. Αποτέλεσμα ήταν είτε να μην συγκομιστούν τα σταφύλια είτε λόγω χαμηλού εμπορικού ενδιαφέροντος πωλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές. Επιπλέον και η αύξηση του κόστους καλλιέργειας έχουν οδηγήσει τους αγρότες μας σε απόγνωση.

Παρά την καλή πρόθεση και το έντονο ενδιαφέρον του Προέδρου του ΕΛΓΑ Α.Λυκουρέντζου να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις, η ζημιά δεν καλύπτεται.

Ζητώ άμεσα από τους αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους των αγροτών να καταθέσουν μελέτη προς το ΥπΑΑΤ που θα τεκμηριώνει την απώλεια του εισοδήματος, ώστε να στηριχτεί το εισόδημα των παραγωγών μας μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης “de minimis”. Παραμένω σταθερά στο πλευρό των παραγωγών μας. Θα επανέλθω.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ