Μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο προσπαθούσε να πουλήσει εικόνες!  

Θρησκευτικές εικόνες μέσω διαδικτύου προσπαθούσε να πουλήσει ένας 57χρονος, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία. Συνελήφθη όμως από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ,από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας εντοπίστηκε αγγελία πώλησης δύο παλαιών θρησκευτικών εικόνων σε ιστοσελίδα, την οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αναρτήσει ο 57χρονος.

Τελικά μετά από οργανωμένη επιχείρηση την Τρίτη κατασχέθηκε από την κατοχή του συλληφθέντα μία εκ των δύο εικόνων (τρίπτυχη), ενώ έπειτα από έρευνα στην οικία του εντοπίστηκε και η άλλη εικόνα που ήταν αναρτημένη στο διαδίκτυο.

Όπως γνωμάτευσε Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η τρίπτυχη θρησκευτική εικόνα εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ η  άλλη εικόνα αποτελεί νεότερο πολιτιστικό αγαθό με ιστορική αξία και χρήζει τεκμηρίωσης.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ