Μέταλλο, χαρτί, πλαστικό και γυαλί μπορούν να ανακυκλώνουν οι “γωνιές” που τοποθετήθηκαν στο λιμάνι του Κιάτου και στον Πευκιά Κάτω Διμηνιού

Στο λιμάνι του Κιάτου και στον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού έχουν τοποθετηθεί τα δύο Πολυκέντρα (Γωνιές) Ανακύκλωσης  στον Δήμο Σικυωνίων στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.

Οι «Γωνιές»  λειτουργούν Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα, χρησιμοποιούνται για την χωριστή διαλογή των πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών.

Διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά υλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα υλικά) ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά, για να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Για κάθε συσκευασία που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζομένα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.

Οι συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλώνουν οι πολίτες στις Γωνιές Ανακύκλωσης είναι:

✅ Μεταλλικές

✅ Χάρτινες

✅ Πλαστικές

✅ Γυάλινες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ