Μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να καταβάλλουν οι δήμοι που πάνε τα απορρίμματά τους στην Παλαιοχούνη τα χρήματα – Ξεκινά η λειτουργία του Σ.Μ.Α

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου η σταδιακή λειτουργία του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης) στο Σπαθοβούνι. Ο προγραμματισμός προβλέπει ότι μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι δήμοι της Κορινθίας θα μετακινούν μέσω του εν λόγω ΣΜΑ τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη, αναφέρει η Περιφέρεια η οποία κάνει επίσης γνωστό πως αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στην τακτική συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 1η Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και των δημάρχων της πρώτης διαχειριστικής ενότητας της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και εκπροσώπων δήμων εκτός της εν λόγω ενότητας που εξυπηρετούνται προσωρινά από την μονάδα στην Παλαιόχουνη.

Στη συνάντηση τέθηκε το κρίσιμο ζήτημα της συγκέντρωσης των χρημάτων που πρέπει να καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι στην Παλαιόχουνη ΟΤΑ, προκειμένου να πληρωθεί η εταιρεία διαχείρισης. Όπως τονίστηκε, η σχετική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου .

Κατά την σύσκεψη επισημάνθηκε ότι εφόσον μέχρι την πιο πάνω ημερομηνόα δεν υπάρξει καταβολή χρημάτων από τους υπόλοιπους εξυπηρετούμενους ΟΤΑ της πρώτης διαχειριστικής ενότητας -και τους εκτός αυτής που προσωρινά διαθέτουν απορρίμματα στη μονάδα της Παλαιόχουνης- θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος οι οποίες προβλέπουν την δέσμευση πιστώσεων από την πηγή. Ταυτόχρονα θα δημοσιοποιείται ο δήμος που δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αναφέρει η Περιφέρεια.

Άλλο στοιχείο που γνωστοποιήθηκε, εξ άλλου, στη σύσκεψη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι ότι υπάρχουν 16 τόνοι μη αποδεκτά από την μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη υλικά, η διαχείριση των οποίων θα γίνει από τον ΦοΔΣΑ σε συνεργασία με εταιρεία.

Τέλος, επαναλήφθηκε η επισήμανση ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δήμους οι παλιές χωματερές, καθώς διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από αστυνομία και πυροσβεστική, ενώ έγινε υπενθύμιση της αρμοδιότητας των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου στις περιοχές ευθύνης τους.

Η νέα συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τους δημάρχους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας προγραμματίζεται μεταξύ 12 και 14 Ιουλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ