Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις των αγροτών για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Φωτο από την επίσκεψη του Υπουργού στη Νεμέα , πριν από λίγους μήνες

Στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής  εντάσσονται οι αγρότες όπως αποφάσισαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Σταϊκούρας και Μάκης Βορίδης αντίστοιχα.

 ΟΙ αγρότες που θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους  θα μπορούν να λάβουν εφάπαξ την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ.

Την ενίσχυση δικαιούνται:

1) Όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019 και παράλληλα τα έσοδά τους το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020 ήταν μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2019.

2) Ειδικά για τις πληγείσες από τον «ΙΑΝΟ» περιοχές δικαιούχοι είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ (τουλάχιστον) το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019.

Από το ποσό των 1.000 ευρώ, που θα λάβουν οι δικαιούχοι ως «επιστρεπτέα προκαταβολή», θα επιστρέψουν μόνο τα 500 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το επιτυχημένο χρηματοδοτικό σχήμα που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν και οι αγρότες να επωφεληθούν των ευνοϊκών όρων του προγράμματος για να καλύψουν τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, επισημαίνει την «πλήρη προσήλωση του Υπουργείου στην αδιάκοπη στήριξη των παραγωγών της πατρίδας μας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες το πολύτιμο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, παραγωγικό τους έργο.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ