Μία πολύ σημαντική επένδυση στο Λέχαιο – Θετική η εισήγηση του Χρίστου Δήμα για να εγκριθεί η δημιουργία του Κέντρου Βιοτεχνολογίας

“Αέρας” ανάπτυξης “πνέει” για το Λέχαιο , μετά την ομόφωνη έγκριση για την δημιουργία Κέντρου Βιοτεχνολογίας , από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Να σημειωθεί πως θετική εισήγηση έκανε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας ο οποίος μας πληροφορεί μέσω του F  πως “ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 82 εκατ. € και σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει περισσότερους από 180 εξειδικευμένους εργαζόμενους από τον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας.
Η επένδυση αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί “το νέο σύνορο της Ιατρικής”. Αυτές είναι οι κυτταρικές & γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή παθήσεων (κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ογκολογικών) και θα ικανοποιήσουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες παρέχοντας νέες θεραπευτικές επιλογές τόσο σε ασθενείς με ελάχιστες ή καθόλου δυνατότητες ίασης, όσο και σε ασθενείς που δεν είχαν πρόσβαση έως τώρα λόγω έλλειψης, ανεπάρκειας και κόστους”.
“Το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, αλλά θα είναι και σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα.  Η Theracell παρέχει Εξατομικευμένες Κυτταρικές & Γονιδιακές Θεραπείες δίπλα στον Έλληνα Ασθενή (Point of Care model).
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της παλαιάς αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα ιδιωτικών επενδύσεων & ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη και το EnterpriseGreece για την θετική εισήγηση τους στην πραγματοποίηση της επένδυσης.” καταλήγει ο κος Δήμας στο σχόλιό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here