Μίνι ασφαλιστικό : Για ποιούς υπάρχουν ευνοϊκές αλλαγές

φωτο αρχείου

Τέσσερις ευνοϊκές αλλαγές για ασφαλισμένους και συνταξιούχους περιλαμβάνονται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Αναμόρφωση Επαγγελματικής Ασφάλισης και Εξορθολογισμός της Ασφαλιστικής Νομοθεσίας» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023.

Οι ευνοϊκές αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τους συνταξιούχους που εργάζονται, τους οφειλέτες που αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη και την απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων.

Την ίδια ώρα προωθείται η ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), ενώ περιλαμβάνονται οι διατάξεις για τη χρήση προπληρωμένης κάρτας των δικαιούχων του ΟΠΕΚΑ και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και στις αγρότισσες.

Στο μίνι ασφαλιστικό περιλαμβάνεται επίσης η διάταξη που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα σε 742.772 συνταξιούχους που δεν θα λάβουν την αύξηση 3 % στις συντάξεις τους το 2024.  Πρόκειται γι’ αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξη έως 1.600 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ