Η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη στις Βρυξέλλες: «Ο χρόνος πιέζει και απαιτείται να κινηθούμε πιο γρήγορα προς όφελος των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά…”

Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την διάσκεψη αναφορικά με την Κυκλική Οικονομία βρέθηκε στις Βρυξέλλες η Βουλευτής  του νομού μας Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας. 

Επανερχόμαστε στην είδηση αναφέροντας δηλώσεις της. Η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, κατά την παρέμβαση της στην διάσκεψη, και ιδιαίτερα για το θέμα της δικτύωσης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η μετάβαση από την γραμμική στην κυκλική οικονομία απαιτεί αποτελεσματικό σχέδιο και  συγκεκριμένες δράσεις. Απαιτείται η συμμετοχή των πολιτών,  της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων ώστε να ακολουθηθεί μια από  κάτω προς τα πάνω στρατηγική.»

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, πρότεινε μεταξύ άλλων «την δημιουργία ενός mega-hub σε κάθε κράτος μέλος χρημοτοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της πορείας μετάβασης στην κυκλική οικονομία, για την δικτύωση με τα άλλα mega – hubs για την υιοθέτηση κοινών καλών πρακτικών, για την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, αλλά φυσικά και την συμβουλευτική στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.»

Η κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, ολοκλήρωσε την παρέμβαση της, αναφέροντας ότι «ο χρόνος πιέζει και απαιτείται να κινηθούμε πιο γρήγορα προς όφελος των πολιτών,  για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά για την επίτευξη τη Βιώσιμης Ανάπτυξης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ