Μαριλένα Σούκουλη: “Ξεκινάμε μια μακρά προσπάθεια προς όφελος των αγροτών μας”

“Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε ένα πόλο καινοτομίας ακόμα και με συμμετοχή ιδιωτών”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ το “Κονιάρειο” Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορίνθιας στις Κεγχριές.

Ακόμη η κα Σούκουλη είπε: «Ένα κληροδότημα 300 στρεμμάτων εκ των οποίων 140 είναι καλλιεργούμενες εκτάσεις εσπεριδοειδών μαζί με ιδιόκτητο κτίριο γραφείων και εργαστηριών. Δυστυχώς το Ινστιτούτο υπολειτουργεί πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 γεωπόνων του. Ήδη έχω καταθέσει πρόταση στον Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργό κο Άκη Σκέρτσο για την πιθανή δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Κατάρτισης και Έρευνας για τον πρωτογενή τομέα.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μικρού μικροσυστήματος όπου οι ενεργούντες στον πρωτογενή τομέα θα μπορούν επί του πεδίου να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα αγροτικά μας προϊόντα στα πλαίσια της πολιτικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το “χωράφι στο ράφι”. Τα εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε ένα πόλο καινοτομίας ακόμα και με συμμετοχή ιδιωτών.

Ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας κο Μουτάφη Γιώργο καθώς και τον υπεύθυνο γεωπόνο κο Νίκο Μπράβο. Ξεκινάμε μια μακρά προσπάθεια προς όφελος των αγροτών μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ