Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από γυναίκες του Δήμου Σικυωνίων στις δωρεάν εξετάσεις ΠΑΠ  και μαστογραφίες

Πολλές  γυναίκες στον Δήμο Σικυωνίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έκαναν προληπτικές εξετάσεις , στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ) σε δήμους της Π.Ε. Κορινθίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εξετάσεις γίνονται χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια,  Σύμφωνα με την Περιφέρεια  και όπως ενημερώνει ο εντεταλμένος για θέματα Υγείας περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, στην διάρκεια του εν λόγω προγράμματος στον πιο πάνω δήμο, από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Μαρτίου, διενεργήθηκαν στην κινητή μονάδα του ΕΙΟ 1.296 δωρεάν εξετάσεις.

Ειδικότερα, έγιναν 730 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 χρόνων και πάνω, ενώ πραγματοποιήθηκαν 566 τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες 25 χρόνων και πάνω.

«Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός» δήλωσε ο Αγγ. Χρονάς, ο οποίος μετείχε στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας στην έναρξη λειτουργίας της κινητής μονάδας του ΕΙΟ στον Δήμο Βέλου – Βόχας, για να σημειώσει στη συνέχεια:

«Γίνεται μία προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή που έχει προτάξει τα θέματα Υγείας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη, στην οποία στοχεύει και το πρόγραμμα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, αφού μία έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλλει στην πλήρη ίαση ενός καρκίνου του μαστού ή ενός καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επιδιώκει να επεκταθεί το πρόγραμμα του ΕΙΟ σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here