Μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων. Το μήνυμα του Υπουργού Βασίλη Κικίλια προς τους πολίτες

Επικίνδυνη είναι η σημερινή ημέρα και για την Κορινθία για την εκδήλωση  φωτιάς, όπως και για άλλες περιοχές της χώρας μας λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τον αέρα (μελτέμια). Η Κορινθία βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή από τους πολίτες , ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται  οι Αρχές .

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής προστασίας Β. Κικίλιας ανέφερε σε μήνυμά του: “Αυτή την εβδομάδα ο χάρτης επικινδυνότητας θα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον κόκκινο συναγερμό. Το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά, ενώ θα φυσούν ισχυρά μελτέμια. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επικίνδυνο συνδυασμό για την εκδήλωση πυρκαγιών, που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Ό,τι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έναν σπινθήρα, απαγορεύεται ρητά κατά την αντιπυρική περίοδο. Ειδικά αυτές τις μέρες, οι μικρές εστίες μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα. Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση. Καλώ τους συμπολίτες μας να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή, για να μην κινδυνεύσουν τα δάση, οι περιουσίες και οι ανθρώπινες ζωές.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ