Μειώνεται κατά 80% το ενοίκιο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο

Κατά 80% μειώνεται το ενοίκιο για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2021. Για το 60% του ενοικίου οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν από το κράτος, όπως είπε, και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν το 20%.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός πρόκειται «για ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων». «Επειδή έχω ευθύνη να αφουγκράζομαι την ανησυχία της αγοράς, θα ήθελα σήμερα να ανακοινώσω ένα ακόμη μέτρο προστασίας και ανακούφισης, για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, για αυτές που θα μείνουν κλειστές με εντολή του κράτους μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατά 80%. Οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου.» δήλωσε ο κος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα έχει πάλι κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επιχειρηματίες, αγρότες που παρουσιάζουν πτώση τζίρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ