Μεταφορά του ΤΑΧΙSnet στα κινητά -Έτοιμο το νέο App για τις συναλλαγές με την Εφορία!

Στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου περνούν πλέον όλες οι ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας του ΤΑΧΙSnet. Υποβολή δηλώσεων, τιμολογίων, πληρωμές φόρων, έλεγχος φορολογικών υποχρεώσεων, ειδοποιήσεις για έγκαιρες πληρωμές δόσεων οφειλών, ρυθμίσεις φορολογικών χρεών και πολλές άλλες φορολογικές διαδικασίες συγκεντρώνονται σε μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Μέσω της νέας αυτής εφαρμογής, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και να διεκπεραιώνουν από την οθόνη του κινητού τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις .

Το καινούργιο application στην πλήρη εφαρμογή του ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό κατά τα πρότυπα του mAIgov της ψηφιακής πύλης του δημοσίου, gov.gr. Ο ψηφιακός βοηθός της ΑΑΔΕ θα μπορεί αρχικά να δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις φορολογικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να εκδίδει και δικαιολογητικά ή πιστοποιητικά.

Το νέο App της ΑΑΔΕ θα υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες μεταξύ των οποίων:

  1. Πληρωμή φόρων. Με τη χρήση του συστήματος IRIS, οι πληρωμές σε λίγα δευτερόλεπτα θα περνούν στην καρτέλα του φορολογούμενου ενώ ένα σύστημα ειδοποιήσεων θα διασφαλίζει ότι ο φορολογούμενος δεν άφησε απλήρωτους τους φόρους, επειδή ξέχασε την προθεσμία.
  2. Επιστροφές φόρων και κέρδη. Εκτός από τις υποχρεώσεις πληρωμών (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ρυθμίσεις δόσεων) η εφαρμογή θα ενημερώνει και για τυχόν επιστροφές φόρου ή κέρδη από φορολοταρία.
  3. Έγγραφα και πιστοποιητικά. Δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται κάθε φορά που τα χρειάζεται ο φορολογούμενος αλλά θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή.
  4. Τιμολόγια. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να εκδίδουν τιμολόγια δωρεάν για όσους εγγραφούν στην εφαρμογή. Τα τιμολόγια θα αποθηκεύονται αυτόματα και θα διαβιβάζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία (στην πλατφόρμα myData).
  5. Ψηφιακά δελτία αποστολής. Θα εκδίδονται και θα αποστέλλονται επίσης μέσω της εφαρμογής.

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει τη λειτουργία ενός νέου αυτοματοποιημένου συστήματος μέσω του οποίου θα ελέγχονται κεντρικά οι προϋποθέσεις  τήρησης των ρυθμίσεων και απώλειας των ρυθμίσεων που δεν τηρούνται. Με την νέα εφαρμογή στα κινητά, οι οφειλέτες θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων των ρυθμίσεών τους και για τους κινδύνους απώλειας κάποιας από τις ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση. Συγκεκριμένα ο συναγερμός της εφορίας θα ενεργοποιείται:

–   Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.

Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ