Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου : Θα φιλοτεχνηθεί και θα τοποθετηθεί προτομή του αείμνηστου Αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη και θα δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Μεσσηνίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίασή του αφιερωμένη στον Αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη, που απεβίωσε πρόσφατα,  ενέκρινε, την Πέμπτη, ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο προβλέπεται, αφ’ ενός η φιλοτέχνηση προτομής του Αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη και η τοποθέτησή της στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και αφ’ ετέρου η επωνυμία του δρόμου από τη Λάμπαινα προς την Αρχαία Μεσσήνη σε “οδό Πέτρου Θέμελη, Αρχαιολόγου”.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι πιο πάνω πρωτοβουλίες της Περιφέρειας -η οποία θα διαθέσει την πίστωση για την φιλοτέχνηση και την τοποθέτηση της προτομής- έχουν τη σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Μεσσήνης.

Επίσης ο κος Νίκας στην αναφορά του στον αείμνηστο Αρχαιολόγο, επισήμανε ότι οι πιο πάνω πρωτοβουλίες αποτελούν την ελάχιστη δυνατή τιμή προς έναν πνευματικό άνθρωπο, έναν επιστήμονα, ο οποίος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αρχαία Μεσσήνη, χώρο που επί δεκαετίες ανέσκαψε αποκαλύπτοντας εντυπωσιακά ευρήματα και συντελώντας αποφασιστικά στην ανάδειξή της σε διεθνές επίπεδο -μέσα από την χρήση του χώρου για εκδηλώσεις πολιτισμού και τη σύνδεσή του με το σήμερα.

Ανάλογες αναφορές για τον Π. Θέμελη έκαναν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ