Με αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό μαθητές , καθηγητές και βοηθητικό προσωπικό ξαναμπήκαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες των Λυκείων

Στα θρανία από σήμερα ξανά  οι μαθητές και οι μαθήτριες στα Λύκεια της χώρας με μια διαφορά : προσέρχονται μαζί με το self-test που πρέπει να είναι αρνητικό. Με το χαρτί λοιπόν στα χέρια που δείχνει ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό μπορούν να κάνουν ξανά διά ζώσης μαθήματα , λίγο πριν το Πάσχα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό).

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία χτες το βράδυ, συνολικά, αρνητικά τεστ δήλωσαν 98.965 μαθητές, θετικά 236 μαθητές, ενώ μεταξύ του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού τα αρνητικά τεστ ήταν 50.887 και τα θετικά 172.   Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχουν γίνει πάνω από 380.000 self test.

Κατά τα άλλα παραμένουν σε ισχύ όλα  τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα προστασίας . Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει  ό,τι ίσχυε για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ