Με ατζέντα έργων 17 εκ € και νέα που θα κατατεθούν, ο Δήμαρχος Κορινθίων στον αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα – Τι απάντησε ο Υπουργός

φωτο απο παλαιότερη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Έχοντας στην ατζέντα του τις προτάσεις που «ήδη ο Δήμος Κορινθίων έχει καταθέσει ύψους 17 εκ ευρώ αλλά και εκείνες που θα κατατεθούν μέχρι και την λήξη του προγράμματος στις 31 Μαΐου του 2021  και αντιστοιχούν σε έργα και προμήθειες 10 εκ Ευρώ»,  ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος  συναντήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση  Στέλιο Πέτσα  στο Υπουργείο . Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Υφυπουργός  Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Ο κος  Νανόπουλος ζήτησε από τον κ Πέτσα την στήριξη και υπογραφή του «προκειμένου ο Δήμος Κορινθίων να υλοποιήσει έργα σε όφελος των πολιτών, έργα που θα δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, έργα που θα προστατεύσουν το περιβάλλον, έργα που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.», όπως ανέφερε.

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος, ο  Υπουργός  ήταν ενήμερος για τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος και  άκουσε με ενδιαφέρον εκείνες που προτίθεται να καταθέσει.  Παράλληλα  έκανε λόγο «για αρτιότητα και  στοχευμένες παρεμβάσεις που εκφράζουν την φιλοσοφία του «Αντώνης Τρίτσης» και μετουσιώνουν το όραμα που είχε η κυβέρνηση  σχεδιάζοντας το!»

Επανέλαβε την αρωγή και διαρκή υποστήριξη του Υπουργείου και του ιδίου στους Δήμους και στους Δημάρχους και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές. 

Μετά  το πέρας της συνάντησης ο κος Νανόπουλος δήλωσε:

«Όλους αυτούς τους μήνες έχει γίνει από την πλευρά του δήμου σημαντική δουλειά. Επιλέξαμε έργα ζωτικής σημασίας και καταθέσαμε άρτιες προτάσεις περίπου 17 εκ ευρώ έως σήμερα.  Θα κατατεθούν και άλλες προτάσεις ύψους 10 εκ Ευρώ ακόμα έως το τέλος Μαΐου.  Διεκδικούμε από το «Αντώνης Τρίτσης  σημαντικά κονδύλια και είμαι βέβαιος μετά την σημερινή μου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα πως θα τα πάρουμε. Ο Υπουργός είχε γνώση των φακέλων μας , εξήρε την πληρότητα τους και με διαβεβαίωσε πως ο δήμος Κορινθίων θα είναι ένας από τους δήμους που θα εξασφαλίσουν γενναίες χρηματοδοτήσεις. Τα χρήματα αυτά θα γίνουν έργα για τους πολίτες, έργα για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ