Με επαίνους και δώρα θα ανταμείψει ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων τους μαθητές – πρωταγωνιστές της ανακύκλωσης

Φέτος είναι η 6η Χρονιά  που τα Σχολεία στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την Ανακύκλωση με σύνθημα «Πάμε Ανακύκλωση» – Green Schools 2023 – 2024 .

Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία τη σημασία της ανακύκλωσης και γίνονται “πρωταγωνιστές” της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – καπάκια – μπαταρίες– ενδύματα.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Green Schools Followgreen» και με link followgreen.gr/loutraki, συνεχίζει για 6η σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

➡Στόχος της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, όπως αναφέρει ο δήμος.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου διανεμήθηκε στα συμμετέχοντα σχολεία και για τις ανάγκες της δράσης, ο απαραίτητος εξοπλισμός από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μουζάκης .

➡Όπως κάθε άλλη χρονιά, η αποκομιδή των κάδων πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με τις επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων να απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link followgreen.gr/loutraki/contest -όπου καθίσταται δυνατή η περαιτέρω ενίσχυση των σχολείων, με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας-.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για 6η συνεχόμενη χρονιά θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος αναφέρει ακόμη: Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ