Με ομάδα ωφελούμενων προσφύγων και εργαζόμενους/ες του προγράμματος “HELIOS” συναντήθηκε ο Γιώργος Ψυχογιός στη Βουλή

N2032

Ο βουλευτής  του νομού μας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, συναντήθηκε στη Βουλή με ομάδα ωφελούμενων προσφύγων και εργαζόμενους/ες του προγράμματος HELIOS.

Ο κ. Ψυχογιός, τόνισε την σημασία που έχει η συνέχιση και ενίσχυση αυτού του προγράμματος που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο θα πρέπει να πλαισιωθεί και με άλλα προγράμματα και δράσεις για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι “με συνεχείς παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το πρόγραμμα σήμερα με αποτέλεσμα ωφελούμενοι και εργαζόμενοι να είναι «στον αέρα», όπως και συνολικά η κοινωνική ένταξη, ενώ σημείωσε ότι οι σύγχρονες κοινωνίες δομούνται πάνω στον σεβασμό στο διαφορετικό και όχι στο μίσος και τους αποκλεισμούς που τροφοδοτεί η ακροδεξιά και «χωράνε πολλούς κόσμους», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, συνομίλησε με τους πρόσφυγες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα και τις ανάγκες τους, ευχαρίστησε τους/τις εργαζόμενους/ες του για το πολύτιμο έργο τους στο πεδίο και επανέλαβε ότι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ταυτοτικό στοιχείο και ότι θα συνεχιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη ο αγώνας για κοινωνίες αλληλεγγύης και την επικράτηση της ειρήνης στις εμπόλεμες ζώνες.

Όπως επίσης ανέφερε ο Γ. Ψυχογιός : “Το HELIOS είναι το κατ’ εξοχήν ενταξιακό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και καλύπτει βασικά εφόδια για τους κοινωνικούς δεσμούς με τη χώρα, σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και δικαιούχους επικουρικής προστασίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ